Quined Games Spiel 2016 releases

De Nederlandse uitgever Quined Games heeft vandaag zijn voorbestellingen voor Spiel 2016 geopend. Op de beurs zijn de volgende drie nieuwe spellen beschikbaar. De vierde titel La Cosa Nostra is vertraagd, maar wordt wel gedemonstreerd.

vanuatu-quined-coverDe tweede editie van het bordspel Vanuatu is afgelopen voorjaar via een Kickstartercampagne gelanceerd als Masterprint nummer 16. In dit spel ontdek je gaandeweg de gelijknamige archipel, waar je grondstoffen verzamelt voor jouw ontwikkeling en waar je allerlei andere activiteiten uitvoert (waaronder het maken van zandtekeningen op het strand). Acties worden vooraf ‘geprogrammeerd’ met vijf fiches, waarna de plannen van de spelers bepalen wanneer c.q. of je jouw acties daadwerkelijk kunt uitvoeren. Je mag een actie namelijk alleen uitvoeren wanneer je de meerderheid hebt, waardoor je soms moet wachten of zonder resultaat moet vertrekken. Het blokkeren zorgt voor een enigszins gemene vorm van interactie. Vanuatu is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten.

papa-paolo-coverPapa Paolo is het tweede gepubliceerde spel van de Vlaamse spelauteur Fabrice Vandenbogaerde, die in 2013 in de smaak viel met zijn debuut Warlock. Papa Paolo verschijnt als nummer 17 van de masterprint serie. Het spel speelt zich af in Napels, de geboorteplaats van de pizza. De spelers proberen pizza’s bij hun hongerige klanten te bezorgen. Bied op de juiste stadstegels, doe de juiste investeringen en creëer jouw eigen Napolitaanse wijk. Het spel duurt vijf rondes. Met jouw actiefiches plan je de acties van deze ronde: investeren in nieuwe pizzeria’s, spoedleveranties uitvoeren, financiering van de bank verkrijgen of jouw wijk uitbreiden. Na de inzet van je actiefiches krijg je geld, waarmee je biedt op het aantal leveranties en de hoeveelheid pizza’s. Tevreden klanten belonen jou met een actiebonus, waardoor jouw acties gaandeweg sterker worden. Papa Paolo is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 30-75 minuten.

key-london-coverMasterprint 18 is de Nederlandstalige editie van het bordspel Key to the City – London van Sebastian Bleasdale en Richard Breese. Dit spel borduurt voort op de spelmechanismen van Keyflower. Iedere speler moet zijn eigen Londense wijk uitbouwen met de bekende zeszijdige locatietegels. Deze locaties leveren winstpunten op. Ze kunnen ook verbindingen en ervaringstegels produceren, waarmee je tegels kunt opwaarderen om extra punten en/of productiviteit te vergaren. Je bemachtigt de tegels via een biedsysteem. Het spel duurt vier tijdvakken. In jouw beurt gebruik je jouw speelstukken om één van vijf acties te kiezen. Je kunt bieden op een locatietegel, grondstoffen produceren, een tegel opwaarderen, tijdelijk passen of het tijdperk verlaten. Key to the City – London  is geschikt voor 2 – 6 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van 90-120 min.

Je kunt deze nieuwe en een paar oudere titels voorbestellen tot maandag 10 oktober. Je moet de bestelde spellen uiterlijk zaterdag 15 oktober afhalen in de Quined Games stand 3Q-102.

Meer informatie: