Keltis slaat een nieuwe weg in

White Goblin Games levert deze week een nieuwe Nederlandstalige editie van Reiner Knizia’s topper Keltis uit. In deze bordspelvariant op Lost Cities leg je gekleurde speelkaarten in de juiste volgorde af, om jouw speelstukken voorwaarts te bewegen op de verschillende paden op het speelbord. Onderweg pik je allerlei bonussen op. Dit spel was acht jaar geleden al verkrijgbaar in een versie van 999 Games. Kosmos en de Goblins hebben het spel sindsdien interessanter gemaakt door de uitbreiding Nieuwe Wegen aan het basisspel toe te voegen.

keltis-goblin-promo

Keltis is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Op de doos pronken de Goblins met het aantal wereldwijd verkochte exemplaren. Hierdoor maken ze  o.a. goede sier met verkopen van 999 Games. Dit vind ik niet van goede smaak getuigen. Mijn tweet met deze strekking heeft er vandaag toe geleid dat de Goblins mijn toegang tot hun tweets hebben geblokkeerd.

Meer informatie: