Een gloeiend Doolhof

Ravensburger viert de dertigste verjaardag van Max J. Kobbert’s klassieker Doolhof, het bordspel met het magische speelbord, met een gelimiteerde jubileumeditie. Bij Doolhof bestaat het speelbord uit gangen die voortdurend in beweging zijn. Met jouw speelfiguur moet je schatten in de juiste volgorde zien te bereiken en als eerste terugkeren naar het startveld. Dan win je het spel. Hiervoor heb je ruimtelijk inzicht en een beetje geluk nodig.

doolhof-glow

Deze editie bevat een ‘glow in the dark’ variant. Zodra een speler al zijn schatten heeft gevonden, worden de nacht-schatkaarten uitgedeeld. Doe daarna het licht uit, waarbij geesten en schatten oplichten in het donker. Heb je al jouw nacht-schatten gevonden, dan ga je snel terug naar het startveld. Lukt dit je als eerste, dan mag je als beloning één van de drie munten omdraaien en pakken. Nu is het tellen geblazen. Elke gevonden dag-schat levert één schatpunt op, elke gevonden nacht-schat twee punten. De speler die het spel heeft beëindigd, krijgt 1, 3 of 5 punten voor de omgedraaide munt. De speler met de meeste punten wint het spel.

Doolhof de Jubileumeditie is geschikt voor 2 – 4 spelers vanaf 7 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: