Mandrago op Kickstarter

mandrago-boxDe Vlaamse uitgever Red Eyed Rabbit heeft deze week een Kickstartercampagne gelanceerd voor het spel Mandrago. Mandrago is een verzamelspel voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar. De spelers zijn avonturiers die in een sprookjesbos op zoek zijn naar een zeldzame plant om hun geliefde prinses te redden. In het bos huizen allerlei wezens die de avonturiers soms helpen, in andere gevallen kattenkwaad uithalen en de spelers hinderen. Het speelveld is opgebouwd uit 40 gedekte tegels. De actieve speler neemt een tegel uit het bos, laat deze zien en voegt de tegel toe aan zijn eigen verzameling. Vervolgens bekijkt hij drie andere tegels. Daarvan laat hij er één aan de medespelers zien en legt ‘m gedekt terug in het bos. De andere twee tegels legt hij ook terug in het bos, één gedekt en de ander desgewenst open. Open tegels kun je niet meer verzamelen, maar ze hebben nog wel een speciaal effect. De tegels met Mandragowortels hebben zes kleuren, van elke kleur zijn er drie tegels. Een wortel is twee punten waard, maar open Aardmannen en Nimfen van dezelfde kleur beïnvloeden de waarde (negatief resp. positief). Er zijn nog meer tegels met personages waarmee je jezelf kunt bevoordelen, anderen kunt hinderen of jezelf tegen nare streken kunt beschermen. Het is de bedoeling om met jouw verzameling het vereiste aantal winstpunten te halen.

De Kickstartercampagne loopt tot 8 september 2016. Het bescheiden minimumbedrag is al overschreden. Het spel wordt in oktober 2016 geleverd.

Meer informatie: