Pumpkin Games gaat van start

Patrick Zuidhof, tot dit voorjaar een van de partners van Playthisone, is onlangs de nieuwe uitgeverij Pumpkin Games begonnen. Helemaal nieuw is de naam overigens niet, in de vroege jaren negentig zette Patrick onder deze naam zijn eerste stappen als spelauteur. Anno 2016 is Pumpkin Games een Nederlandse uitgeverij, die creatieve spelontwerpen combineert met een mooie vormgeving.

De eerste spellen zijn al ontwikkeld en worden naar verwachting in het voorjaar van 2018 uitgebracht. De uitgever heeft Zuiderspel 2018 in elk geval in de agenda staan. De eerste titels zijn twee kaartspellen van Nederlandse auteurs.

trickypumpkindino

In Dino Battle staat de voedselketen van dinosaurussen centraal. De regels geven aan welke soorten bij andere soorten op het menu staan. Meestal eet één sterke dino één zwakkere soort, maar soms kun je met twee zwakke dino’s een grote jongen verorberen. Het draait om kaarten afleggen en dat wil je zo lang mogelijk volhouden. Dit spel is ontworpen door Niek van den Brink & Timon Sluis.

Tricky Dungeon is een slagenspel met bekende elementen, maar vooral ook met leuke extraatjes. De spelers kiezen om beurten een held. Iedere held heeft zijn eigen effect op de regels en bepaalt hoe de actieve speler in de dungeon goud kan verdienen. De andere spelers werken als team samen en proberen de actieve speler tegen te werken. Dit spel is ontworpen door Arjan van Houwelingen.

Meer informatie: