Kinderspiel des Jahres 2016

stoneagejunior-coverStone Age Junior is vanmorgen in Hamburg gekroond tot het Kinderspiel des Jahres 2016. Dit bordspel is ontworpen door de Duitse spelauteur Marco Teubner. Het spel wordt in Duitsland uitgegeven door Hans im Glück. De Nederlandse editie wordt uitgegeven door 999 Games. Dit spel moet hier door het leven onder de wanstaltige naam ‘Huttenbouw & Avontuur in het Stenen Tijdperk’.

stoneagejunior-sdj2016

In deze juniorversie van het worker placement spel Het Stenen Tijdperk verzamel je grondstoffen om als eerste drie hutten te bouwen. Daartoe verplaats je jouw speelstuk over het speelbord en voer je daar verschillende acties uit. Omdat er vaak gedekte fiches moeten worden omgedraaid, is het niet altijd duidelijk wat een bepaalde actie oplevert. Omdat de fiches in de loop van het spel weer worden teruggedraaid, moet je jouw geheugen aanspreken. Dit spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 5 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Volgens de jury is de auteur erin geslaagd om de charme van het familiespel over te brengen naar een bij de leeftijd van de jonge doelgroep passend steentijdavontuur. Daarbij zorgt het geheugenelement voor gelijke kansen tussen de generaties.

De overige genomineerden waren Leo muss zum Friseur van Leo Colovini (uitgever: Abacusspiele) en Mmm! van Reiner Knizia (uitgever: Pegasus Spiele).

Meer informatie: