Andor voor twee

andorvoortwee-boxNa een reeks vertragingen geeft 999 Games afgelopen week eindelijk het coöperatieve tweepersoonsspel De Legenden van Andor – Chada & Thorn uitgeleverd. Dit nieuwe spel in de Andor saga is niet ontworpen door Michael Menzel, maar door Gerhard Hecht. Ik ken laatstgenoemde van zijn uitmuntende deck building spel Kashgar. Het doet me deugd dat de innovatieve actiemotor uit dat spel ook in Andor op rolletjes loopt. Michael Menzel is uiteraard verantwoordelijk voor de illustraties.

Dit spel bevat vier avonturen. Dit zijn setjes grote kartonnen speelkaarten, met instructies en landkaarten met routes. Iedere speler heeft drie heldkaarten, die samen met een vloekkaart het begin van drie ronddraaiende actierijen vormen. Een van de helden wordt vergezeld door een vriendkaart. De actieve speler kiest één van zijn rijen en gebruikt de voorste kaart om een actie uit te voeren. Deze kaart verdwijnt vervolgens naar de achterkant van de rij of soms zelfs uit het spel. Met de acties verplaats je jouw held over de etappekaarten, kun je tegenstanderkaarten bevechten (soms ook bij je partner) en de speciale vaardigheid van een held activeren. Onderweg kunnen er ook mistkaarten (ongunstig) en uitrustingkaarten (gunstig) in je actierijen belanden. Over het speelveld wandelt ook een speelfiguur van een vloek, die door vloekkaarten wordt bewogen.

andor-chada-materiaal

De spelers winnen het spel door met hun helden het doelveld van het avontuur te bereiken. Het avontuur is mislukt wanneer de speelfiguur van de vloek een held op dezelfde weg bereikt of passeert, of de ene held zijn doelveld bereikt en de andere dit niet binnen drie beurten lukt, of je een mistkaart moet trekken terwijl de actuele stapel leeg is, of jouw drie rijen geblokkeerd zijn en je geen van de voorste kaarten kunt verslaan of activeren.

Chada & Thorn is geschikt voor twee spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: