White Goblins Games brengt Life is Life uit

life-is-life-boxNa een volledige informatiestop van twee maanden verscheen vandaag plotsklaps de aankondiging van een nieuw White Goblin Games kaartspel in mijn postvak. Het kaartspel Life is Life is een nieuw product van de vruchtbare samenwerking van de Goblins met het Nürnberger Spielkarten Verlag. Een samenwerking die toppers als Qwixx en Qwinto heeft opgeleverd. Life is Life is een ontwerp van Lorenz Kutschke.

Iedere speler begint het spel met vijf levenspunten en krijgt 10 dierkaarten met een waarde van 3-9. Midden op tafel liggen vier rijen met een, twee, drie en vier dierkaarten. Om de beurt ruil je één van de rijen met je handkaarten. Wanneer je bijv. een rij met drie kaarten wilt pakken, moet je ook drie handkaarten afleggen. Dit gaat door totdat één van de spelers het einde van de ronde aankondigt. Daarna krijgen de medespelers nog één beurt en wordt er geteld.

life-is-life-collage

Bij de telling bepaal je voor elke diersoort wie daarvan de meeste kaarten bezit. Degene met de meerderheid ontvangt de op de diersoort afgebeelde waarde in punten. Nadat alle meerderheden zijn bepaald, telt iedereen zijn punten op. De speler met de meeste punten moet geen levenspunt inleveren, de speler met de minste punten twee levenspunten en alle anderen één levenspunt. Wanneer een speler vijf varkens, vijf konijnen of vier katten verzamelt, eindigt de ronde met een ‘sudden death’, waarbij alle medespelers één levenspunt verliezen. Je speelt door tot er één speler over is. Deze survivor is de winnaar.

Life is Life is bedoeld voor 3-5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: