Richard van Vugt

richard-spiel-2011Op de website van het Duitse tijdschrift Spielbox las ik vandaag het droevige nieuws dat Richard van Vugt afgelopen woensdag is overleden. Richard was een sterspeler van de Nederlandse spellenscène. Hij was de drijvende kracht achter de spellensite Gamepack, een vaste recensent van Spielbox, lid van de jury van de Essener Feder (de prijs voor de beste spelregels) en ook betrokken bij de jury van de Nederlandse Speelgoed van het Jaar verkiezing. Een ludieke conduitestaat van heb ik jou daar.

Richard schreef zijn rake woorden met een scherpe pen, was niet bang om te prikkelen, zat met humor en flair aan de speeltafel en was een boeiende gesprekspartner. We probeerden in maart nog een speelafspraak te maken op de Utrechtse spellendag, maar helaas stond zijn conditie het niet toe om dit tot uitvoering te brengen.

Ik wens zijn echtgenote en zoontje sterkte met hun grote verlies.