Queen Games voorjaar 2016

De Duitse uitgever Queen Games heeft voor het voorjaar van 2016 een handvol nieuwe spellen aangekondigd. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden er geen Nederlandstalige spelregels meer meegeleverd. Ik heb Queen Games gevraagd of de Nederlandstalige regels als download op de website zullen verschijnen. Dit is inderdaad de bedoeling, maar men wist nog niet te melden wanneer.

riskyadventure-boxBij het dobbelspel Risky Adventure controleert iedere speler drie avonturiers die met verschillende combinaties van dobbelstenen nieuwe uitrustingstukken bemachtigen en artefacten en mysterieuze locaties proberen te ontdekken. Je moet eerst jouw avonturiers inzetten en daarna hopelijk de juiste combinaties dobbelen. Risky Adventure is bedoeld voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten. Het spel wordt in de loop van april uitgebracht. [info]

londonmarkets-boxLondon Markets is een bewerkte heruitgave van Michael Schacht’s bordspel Dschunke. Het spel speelt zich nu af in Londen in de 19e eeuw. Naast de setting is ook het spelsysteem op onderdelen aangepast. De positie van rondtrekkende handelaren bepaalt waar jij welke acties kunt doen. De kracht van jouw acties hangt af van zichtbare goederenkratten in jouw kleur. Met de acties mag je nieuwe kratten plaatsen, verdien je geld of bemachtig je de goederenkaartjes waarmee je in een veiling op verkooprechten kunt bieden. Het is uiteindelijk de bedoeling om de meeste centen te verdienen. London Markets is bedoeld voor 3-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ong. 60 minuten. Het spel is eind maart verschenen. [info]

worldmonuments-boxIn het bordspel World Monuments werken de spelers gezamenlijk aan de bouw van een indrukwekkend monument. Je kiest elk spel één van vier monumenten: het Capitol in Washington, de Notre Dame in Parijs, de San Pietro in Rome of de Taj Mahal in Agra. Het draait niet alleen om samenwerken, slechts één van de spelers zal de meeste punten weten te verdienen. World Monuments is bedoeld voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten. Het spel is eind maart verschenen. [info]

machtigemonster-boxMächtige Monster is een semi-coöperatief kaartspel, waarbij de spelers in de huid van orks, draken en andere creaturen kruipen om de schatkamer van de koning te plunderen. De jacht naar de schat en het ontwijken van de koninklijke wachters vraagt om samenwerking, bij het verdelen van de buit viert ouderwets egoïsme hoogtij. Mächtige Monster is bedoeld voor 3-6 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. Het spel wordt in de loop van april uitgebracht. [info]

geisterburg-boxIn het kinderspel Geisterburg vliegen de spelers om de beurt met een spook door het kasteel. Dan moet je een masker dragen en een magneetstaaf blind door het kasteel bewegen. De medespelers geven je aanwijzingen waarmee je de magische voorwerpen kunt vinden, maar je kunt ook vijandige spoken ontmoeten. Ondertussen vliegt de tijd voorbij. Geisterburg is bedoeld voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. Het spel wordt in de loop van april uitgebracht. [info]

supervampire-boxIn het kinderspel Super-Vampire heeft een booswicht de grafkelder gevuld met knoflookbollen. De spelers moeten de knollen voor de zonsopkomst zien te verwijderen. Super-Vampire is bedoeld voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. Het spel wordt in de loop van april uitgebracht. [info]

Meer informatie: