Nederlandstalige editie For Sale

for-sale-nl-versieEind mei komt Bergsala Enigma Benelux met een Nederlandstalige editie van Iello’s uitvoering van For Sale. Dit kaartspel van Stefan Dorra is sinds de jaren negentig bij allerlei uitgevers verschenen, maar voor het eerst in 18 jaar nu ook weer met Nederlandstalige spelregels. Het spelmateriaal bestaat uit 30 eigendomskaarten (waarde 1-30), cheques (waarde 2.000 – 15.000 en twee keer nihil) en een lading munten.

Iedere speler krijgt een startkapitaal aan munten. Vervolgens worden in de eerste spelfase in een aantal biedrondes de 30 eigendomskaarten verkocht. Daartoe wordt per ronde het spelersaantal aan eigendomskaarten open neergelegd. De startspeler doet een bod, de volgende spelers doen een hoger bod of passen. Dit gaat door tot alle spelers hebben gepast. Wanneer je past, neem je de laagste eigendomskaart uit het aanbod en krijg je de naar beneden afgeronde helft van jouw bod terug. De rest van jouw bod gaat naar de bank. De laatste passer krijgt de hoogste kaart, moet zijn volledige bod betalen en is de startspeler bij de volgende biedronde. Je bewaart jouw geldvoorraad en je verzamelde eigendommen gedekt.

for-sale-nl-versie-krt

Wanneer alle eigendomskaarten zijn aangekocht, start de tweede spelfase waarin de eigendommen worden verkocht voor cheques. Het spelersaantal aan cheques wordt open neergelegd. Iedere speler legt één eigendomskaart gedekt neer. Ze worden tegelijk omgedraaid. De speler met de hoogste eigendomskaart neemt de hoogste cheque enzovoort. Verkochte eigendommen worden afgelegd, de cheques landen op jouw scorestapel. Aan het einde van de rit wint de speler met de hoogste som aan cheques en resterende munten.

For Sale is bedoeld voor 3-6 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: