Revenge of the Dictators op Kickstarter

Deze week is op Kickstarter een nieuw project van een Nederlandse uitgever gelanceerd, het bordspel Revenge of the Dictators. Heb jij altijd gedroomd van de wereldheerschappij en staan vriendschappen deze droom niet in de weg? Lees dan verder.

revenge-dictators

In dit niet al te serieus bedoelde bordspel speelt iedere speler de rol van een dictator op vakantie in Hawaii. Het doel van het spel is om kriskras door Amerika te reizen, onderweg naar het Witte Huis, om daar de Amerikaanse president ervan te overtuigen dat jij de nieuwe (grote) leider van de V.S. hoort te zijn. De president heeft in verschillende staten van Amerika nucleaire basissen staan, die op de thuislanden van de dictators zijn gericht. Hoe meer nucleaire basissen onschadelijk worden gemaakt, des te groter de kans om het spel te winnen. Het spelsysteem werkt je daarbij tegen middels het DEFCON systeem en de Founding Fathers. Maar wat jou vermoedelijk nog het meest van de overwinning (en daarmee de wereldheerschappij) houdt, zijn jouw mede-dictators. Onder het motto “there can be only one” wordt er genadeloos met pestkaarten gestrooid.

revenge-dictators-chuck

Revenge of the Dictators wordt uitgegeven door de nieuwe Nederlandse uitgeverij Black Box Adventures. Het spel is ontworpen door Bas Damoiseaux, Bart Latten en Alina Manzhelevska, het artwork is van Frederick van de Bunt. Revenge of the Dictators is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 13 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Het spel is Engelstalig uitgevoerd, maar er zijn Nederlandstalige spelregels. Het Kickstarterproject loopt tot 26 april.

Meer informatie: