Quined Games in 2016

De Nederlandse uitgever Quined Games informeerde me van de week over een aantal spelprojecten, die dit jaar in de pijpleiding zitten.

papa-paolo-coverPapa Paolo is het tweede gepubliceerde spel van de Vlaamse spelauteur Fabrice Vandenbogaerde, die in 2013 goed scoorde met zijn debuut Warlock. Het artwork is verzorgd door David Cochard (Dungeon Lords, Alchemists, Genoa). Papa Paolo verschijnt als nummer 17 van de masterprint serie. Het spel speelt zich af in Napels, de geboorteplaats van de pizza. De 2-4 spelers proberen zoveel mogelijk pizza’s bij hun hongerige klanten te bezorgen. Bied op de juiste stadstegels, doe de juiste investeringen en creëer jouw eigen Napolitaanse wijk. Het spel duurt vijf rondes. Met jouw actiefiches plan je de acties van deze ronde: investeren in nieuwe pizzeria’s, spoedleveranties uitvoeren, financiering van de bank verkrijgen of jouw wijk uitbreiden. Na de inzet van je actiefiches krijg je geld, waarmee je biedt op het aantal leveranties en de hoeveelheid pizza’s. Tevreden klanten belonen jou met een actiebonus, waardoor jouw acties gaandeweg sterker worden. Fabrice is op Bordspelmania gestart met een designer’s diary, waarin hij het ontstaan en de ontwikkeling van dit spel schetst. Het spel wordt in het najaar uitgebracht. Buon appetito!

vanuatu-quined-coverEr komt een gerestylede nieuwe editie van het bordspel Vanuatu als Masterprint nummer 16. In dit spel ontdek je gaandeweg de gelijknamige archipel, waar je grondstoffen verzamelt voor jouw ontwikkeling en waar je allerlei andere activiteiten uitvoert (waaronder het maken van zandtekeningen op het strand). Acties worden vooraf ‘geprogrammeerd’ met vijf fiches, waarna de plannen van de spelers bepalen wanneer c.q. of je jouw acties daadwerkelijk kunt uitvoeren. Je mag een actie namelijk alleen uitvoeren wanneer je de meerderheid hebt, waardoor je soms moet wachten of zonder resultaat moet vertrekken. Het blokkeren zorgt voor een enigszins gemene vorm van interactie. De Kickstartercampagne gaat eind april van start.

la-cosa-nostra-boxLa Cosa Nostra is een heruitgave van een kaartspel van de Duitse auteur Johannes Sich. Quined Games produceert een Engelstalige editie als nummer 19 van zijn masterprint serie. Je speelt een maffiabaas met een paar gangsters en bedrijven. Je huurt nieuwe gangsters in, investeert in nieuwe bedrijven, koopt politici en agenten om en streeft naar monopolyposities op criminele markten. Acties worden in het geheim gekozen. Soms moet je deals met medespelers sluiten om succes te behalen. Maar verraad ligt altijd op de loer. De Kickstartercampagne gaat in juni van start.

Het bordspel Haspelknecht is uitverkocht, maar in de loop van het jaar verschijnt een nieuwe druk. De auteur schijnt aan een uitbreiding te werken, maar hiervan is nog niet bekend of die zal verschijnen.

Nagekomen bericht: Quined Games rommelt wat aan met de nummering van de spellen. In de loop van 2016 is nummer 18 aan een ander spel toegewezen.

Meer informatie: