Portal Games in 2016

De Poolse uitgever Portal Games heeft de eerste drie nieuwe titels voor 2016 aangekondigd.

portal-games-2016

De 51st State: Master Set is een bundeling van 88 kaarten uit het basisspel, 50 kaarten uit de New Era uitbreiding en 50 kaarten uit de Winter uitbreiding. Volgens het persbericht is de lay-out van de kaarten aangepast, is de set speltechnisch uitgebalanceerd en is een deel van het artwork aangepast. De 51st State: Master Set wordt in de loop van het tweede kwartaal verwacht.

Cry Havoc is een card-driven, area control wargame, dat zich afspeelt in een gewelddadige SF-setting. De spelers controleren vier verschillende facties met eigen eenheden en vaardigheden. Het spelmateriaal bestaat onder meer uit een groot speelbord, 54 miniaturen en meer dan 100 unieke kaarten. Cry Havoc wordt in het derde kwartaal verwacht.

Ignacy Trzewiczek’s First Martians: Adventures on the Red Planet gebruikt de kern van het spelmechanisme van Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island voor een avontuur op Mars. Het spel wordt ondersteund door een app, die voor uitdaging zorgt en de spelbalans bewaakt. Het spel is speelbaar in een campagnemodus, waarbij de avonturen elkaar beïnvloeden. First Martians is ook speelbaar in een ‘open world’ variant, waarbij je in vrijheid kunt rondzwerven (tot je erbij neervalt). First Martians wordt op Spiel 2016 uitgebracht.

Meer informatie: