Asmodee neemt Bergsala Enigma over

Asmodee heeft vandaag de overname van Bergsala Enigma aangekondigd. Laatstgenoemde is een Scandinavische distributeur van bord- en kaartspellen, met een Nederlandse vestiging in Helmond. Bergsala Enigma Benelux gaat vanaf nu door het leven als Enigma Distribution Benelux.

asmodee-enigma

Volgens het persbericht biedt dit Enigma Distribution Benelux een geweldige kans om nieuwe spellen van de Asmodee Groep en alle Asmodee partners op de Nederlandse markt te brengen. Hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan de distributie van de Asmodee titels door Tactic/Selecta uit Barneveld.

Tekst persbericht:

Asmodee neemt Bergsala Enigma over en versterkt daarmee haar marktpositie in Europa

Guyancourt (Frankrijk); Kopenhagen (Denemarken); 27 januari 2016 – De Asmodee Groep kondigt vandaag officieel de overname van Bergsala Enigma aan. Bergsala Enigma is een toonaangevende distributeur van bordspellen en kaartspellen in Scandinavië en Nederland. Het bedrijf zal vanaf nu opereren onder de oorspronkelijke naam, Enigma Distribution.

Enigma Distribution Benelux is opgericht in 2011 en brengt gezelschapsspellen en ruilkaartspellen (Pokémon, Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh!, Panini portefeuille) op de markt en is daarnaast de distributeur van Fantasy Flight Games, dat tevens deel uitmaakt van de Asmodee Groep.

De synergie tussen de producten van Asmodee en de distributieactiviteiten van Enigma Distribution in Scandinavië en Nederland is een geweldige kans om nieuwe spellen van de Asmodee Groep en alle Asmodee partners op de Scandinavische en Nederlandse markt te brengen.

Dankzij de overname krijgt Asmodee toegang tot twee van de belangrijkste spellenmarkten in Europa.

“We zijn ontzettend blij dat we door de samenwerking met Enigma Distribution onze positie op de Scandinavische en Nederlandse markt kunnen versterken. We zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke portefeuille en operationele efficiëntie onze gezelschapsspellen en die van onze partners naar een hoger niveau zullen tillen.” aldus Stéphane Carville, CEO van de Asmodee groep.

“We zijn er trots op deel uit te gaan maken van de Asmodee Groep, waarmee we een gezamenlijke visie delen. Als onderdeel van de Asmodee Groep zullen we ons assortiment bord- en kaartspellen kunnen versterken en prachtige spellen en merken kunnen brengen, waardoor we in staat zijn de beste spellen uit de hobby markt beschikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek.” aldus Marjolein Lubberman, CEO van Enigma Distribution Benelux.