Op Kickstarter duikt een nieuw Nederlands spel op

De Nederlandse spelliefhebber en sportduiker Martin Looij heeft de stoute flippers aangetrokken en een eigen bordspel ontwikkeld, waarin beide liefhebberijen aan bod komen. Het spel heet Scuba, het wordt uitgegeven door Keep Exploring Games en is vanaf vandaag te bestellen via een Kickstartercampagne.

scuba-box

De spelers zijn duikers, die met een beperkte hoeveelheid lucht afdalen naar de zeebodem, waar ze zoveel mogelijk winstpunten proberen te verzamelen. Dit doe je door tijdens je duik allerlei zeedieren waar te nemen. Die zeedieren liggen uiteraard niet stil op je te wachten, door de stroming worden duikers en dieren meegenomen. Na de stroming mogen de duikers naar andere tegels bewegen, waar ze gebeurtenissen kunnen activeren of zeedieren ontdekken. Sommige dieren leveren in combinatie met anderen meer punten op. Jouw beweging boven de zeebodem zorgt ervoor dat er zand wordt omgewoeld, wat het zicht tijdelijk belemmert. Aan het einde van de beurt betaal je lucht op basis van de diepte. Wanneer je lucht is verbruikt, kun je teruggaan naar de boot of blijven snorkelen (of het tijdelijke met het eeuwige verwisselen).

Het regelboek sluit af met twee varianten: een pittiger versie met decompressieregels en een kindvriendelijke versie waarin onvoorzichtige duikers niet kunnen verdrinken.

Scuba is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten per speler. Bij een succesvolle Kickstartercampagne wordt het spel naar verwachting in oktober 2016 uitgeleverd.

Meer informatie: