Nederlandstalige editie van Cosmic Encounter

cosmic-encounter-coverIn 2016 is Nederland een nieuwe spellenuitgever rijker. House of Monks Games richt zich op vertaalde edities van buitenlandse spellen. De uitgever zoekt daarbij naar klassiekers die nog nooit in het Nederlands zijn verschenen of al jaren out of print zijn. Op dit moment wordt het eerste spel geproduceerd, dat naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal verkrijgbaar zal zijn. House of Monks Games heeft voor zijn eerste release een ware klassieker gestrikt: Cosmic Encounter, een spel uit 1977 dat liefhebbers van onderhandelen en bluffen al jaren aanspreekt.

In Cosmic Encounter vertegenwoordigt iedere speler een alien ras. De actieve speler is de aanvaller. Hij doet een aanval op een planeet van een andere speler. Om te bepalen welk sterrenstelsel wordt aangevallen, trek je een kaart van de lotstapel. Je neemt de hyperspacepoort en richt deze op een planeet van de tegenstander. Beide partijen hebben de mogelijkheid om bondgenoten uit te nodigen en daarna een duelkaart en eventueel een speciale kaart uit te spelen om het gevecht in hun voordeel te beslechten. Het doel van het spel is om als eerste vijf kolonies te vestigen op planeten van andere spelers. De spelers moeten daarbij gebruikmaken van hun macht, sluwheid en diplomatieke vaardigheden.

cosmic-encounter-kaarten

Cosmic Encounter bestaat uit 50 verschillende aliens met elk een unieke kracht, wat de herspeelbaarheid ten goede komt. Het spelmateriaal bestaat onder meer uit 100 plastic vliegende schotels en 25 planeten in de spelerskleuren. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf 14 jaar. De speelduur bedraagt 60-120 minuten.

Meer informatie: