PlayThisOne in 2016

De Nederlandse uitgever PlayThisOne komt in de loop van 2016 met twee nieuwe kaartspellen, die wat setting betreft voortborduren op de spellen van 2015. In het ene spel speelt de dreiging van een revolutie een belangrijke rol, in het andere spel knallen piraten er vrolijk op los. Deze spellen zijn geïllustreerd door Victor P. Corbella.

royals-rebels-coverRoyals & Rebels is een slagenspel voor 3-5 spelers. Het spel bevat 36 kaarten, die gelijkelijk over de spelers worden verdeeld (bij vijf spelers wordt een kaart verwijderd). Zolang er geen revolutie plaatsvindt, is de koning de kaart met de hoogste rang. Via een handvol edelen beland je uiteindelijk bij de boeren, de laagste kaarten in het spel. De rang bepaalt welke kaart de slag wint. Je moet daarbij bijna altijd ‘kleur’ bekennen of een speciale kaart spelen. Er zijn drie speciale kaarten: een bedelaar (5 strafpunten), een moordenaar (vernietig een gespeelde kaart) en een hofnar (stuur een kaart terug naar de hand). Elke gewonnen kaart is 1 punt waard. Op sommige kaarten zijn meer winstpunten afgebeeld. Het is zaak deze waardevolle kaarten in jouw slagen te vangen.

personages uit Royals & Rebels

personages uit Royals & Rebels

Het spel wordt tricky door de aanwezigheid van een rebelse boer. Hij activeert onder bepaalde omstandigheden een revolutie, waardoor de rangorde van de kaarten wordt omgekeerd. Het spel bevat varianten voor teams en voor twee spelers.

sinkit-pirates-coverSinkIT Pirates is een tweepersoonsspel, waarin beide spelers een piratenvloot van elk zes schepen aanvoeren. Het is de bedoeling om het vijandelijke vlaggenschip of drie met schatten beladen schepen te vernietigen. Dit is lastiger dan het lijkt, omdat schepen gedekt op tafel liggen. Door te verkennen probeer je de positie van de vijandelijke schepen te achterhalen. Je valt de vijandelijke schepen aan door kanonkaarten van één kleur te spelen. Verdedigen doe je met schildsymbolen. Daarnaast kun je met actiekaarten allerlei fratsen uithalen. Verder kun je jouw schepen opwaarderen, om in een volgende beurt sterker voor de dag te komen.

Update (nov. 2016): de partners van PlayThisOne zijn uit elkaar. De status van deze nieuwe spellen is onbekend.

Meer informatie: