Codenames ligt in de winkels

codenames-nl-boxWhite Goblin Games is eind vorige week begonnen met de uitlevering van Codenames, het ‘party game’ dat dit najaar de hitlijst van Boardgamegeek bestormt. Twee teams spelen tegen elkaar. Elk team heeft een meesterspion die de ware identiteit van de spionnen kent. Er liggen 25 kaarten op tafel, waarop telkens één woord is afgebeeld. Op de achterkant vind je de kleur. De meesterspion weet welke woorden bij welk team horen. Het startende team moet 9 woorden raden, het andere team 8, zonder spionnen van de tegenpartij aan te wijzen. En de huurmoordenaar wil je al helemaal niet tegenkomen. De meesterspion geeft een aanwijzing, waarmee hij zijn teamleden naar de te raden codenamen probeert te leiden. Er is ook een variant voor twee of drie spelers.

Codenames is een ontwerp van de Tsjechische spelauteur Vlaada Chvátil. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf 10 jaar. De speelduur bedraagt ongeveer 15 minuten. De adviesprijs is 20 euro.

Meer informatie: