Spellenspektakel 2015 – vooruitblik

spellenspektakel-logo-2015Op zaterdag 7 en zondag 8 november opent het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux zijn deuren. Het beursgebouw van Eindhoven wordt komend weekend bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

Het spelen wordt jou op deze beurs gemakkelijk gemaakt. De spellen liggen al klaar en een demonstrateur legt je uit hoe je het spel moet spelen. Ingewikkelder dan dit is het niet.

goed gevulde speeltafels

goed gevulde speeltafels in 2014

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor kinderen van alle leeftijden! Op het Kinderplein is van alles te doen. Daar vind je bijvoorbeeld kinderspelletjes en andere leuke en creatieve activiteiten voor de kleintjes.

oh nee, wat heb ik nou gedaan?

speelplezier voor groot en klein

Wil je weten welke spellen op tafel liggen? Werp dan een blik op de lijst met uitgevers. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel en andere lekkernijen voor veelspelers. Over hits gesproken, Roll the Dice organiseert ook dit jaar een spellen top 30.

Ook dit jaar is er een goodie bag met een beursmagazine en leuke presentjes voor de bezoekers (waaronder een leuke puzzel van 999 Games en een Ticket to Ride promo).

Op zaterdag wordt om 14.00 uur de Nederlandse Spellenprijs uitgereikt. Het kaartspel Splendor is de winnaar in de categorie familiespellen. Het bordspel Concordia is de winnaar in de categorie expertspellen. De prijsuitreiking zelf is alleen toegankelijk voor genodigden (er zijn nog een paar plekken). De bekroonde spellen kun je spelen bij de desbetreffende uitgever/distributeur: Concordia bij 999 Games, Splendor bij Tactic/Selecta. Beide spellen liggen ook op de demotafels van Ducosim.

nsp-winnaars-2015

In de Holiday Inn wordt op zaterdagavond weer een gezellige speelzaal opengesteld. Dit hotel heeft ook dit jaar een interessant Spellenspektakel-arrangement, met overnachting, ontbijt en toegangskaartjes.

Geen idee wat een Spellenspektakel is? Neem dan deze rondleiding door de historie van de beurs.

Hoe was het vorig jaar? Lees het verslag van het Spellenspektakel van 2014.

Wil je op de hoogte blijven van de beursnieuwtjes van 2015? Volg dan de ‘Spellenspektakel 2015 Tag‘.

Gegevens Spellenspektakel 2015

Zaterdag 7 en zondag 8 november 2015, van 10.00 – 18.00 uur

Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven

Entreeprijs: raadpleeg de ticketinformatie op de Spellenspektakel website.

Meer informatie: