Rielekst op het Spellenspektakel 2015

rielekstDe Nederlandse uitgever Rielekst zal op het Spellenspektakel twee nieuwe spellen van zijn label epstRekt introduceren. Dit zijn prachtig uitgevoerde abstracte spellen met houten speelstukken en een massief houten speelbord. Na de introductie van deze nieuwe titels bestaat de reeks uit zes abstracte spellen.

Rincala is een abstract spel voor twee of drie spelers. De titel is een samenvoeging van Ring en Mancala. Het speelbord bevat een cirkel met velden, waarop stapels met houten speelstukken in vier verschillende kleuren liggen. Elke beurt worden deze in de cirkel over de andere stukken verdeeld. Liggen daarna twee stenen met dezelfde kleur op elkaar, dan krijg je de bovenste steen als winstpunt. Leeftijd 6+, speelduur 10-15 minuten.

rincala-totaal

Avverso is een abstract spel voor twee spelers op een speelbord met 25 velden. Het is de bedoeling om twee tegenover elkaar liggende zijden van het speelbord te verbinden met een reeks stukken in jouw eigen kleur. Wat is de uitdaging? Je mag alleen stukken in de vijandelijke kleur inzetten. Aan het begin is het bord leeg. De actieve speler mag een vijandelijke steen op een randveld plaatsen. Is dit veld bezet, dan wordt de daar liggende steen c.q. een rij stenen naar het midden geschoven. Leeftijd: 10 +, speelduur: 15-30 min.

avverso-totaal

Daarnaast demonstreert Rielekst de bekende spellen Kumbu memo, Kumbu kaartspel en Clover, alsmede de epstRekt spellen Samsara, Mixtour, Pulce en Parallelo.

Meer informatie: