CATAN wereldrecord: 1.040 spelers aan één bord

1.040 spelers uit 25 landen hebben vandaag op de beurs Spiel 2015 een nieuw wereldrecord Catan gevestigd. Onder de deelnemers bevonden zich spelauteur Klaus Teuber en voormalig voetbalinternational Jens Nowotny. Op een speelveld van bijna 500 meter verbraken zij het oude record van 922 bordspelers, dat in 2013 op Gen Con in Indianapolis was gevestigd.

een zaal vol Catan (foto: Kosmos)

1.040 fans spelen samen Catan (foto: Kosmos)

Klaus Teuber en Jens Nowotny

Klaus Teuber en Jens Nowotny plannen de volgende beurt (foto: Kosmos)

Deze happening vond plaats op een speciaal speelveld van 500 meter lengte. Elke ronde gooide een moderator de grondstofdobbelstenen voor alle deelnemers. Daarna werd er gehandeld, geruild en gebouwd, totdat één speler na 48 ronden 25 punten had verzameld. Deze winnaar is de Nederlander Tim van den Bersselaar.

winnaar Tim van den Bersselaar (foto: Kosmos)

winnaar Tim van den Bersselaar (foto: Kosmos)

Meer informatie: