Colt Express blijft knallen

coltexpress-knalt

Het driedimensionale bordspel Colt Express van Christophe Raimbault (uitgever: Ludonaute) blijft spellenprijzen in de wacht slepen. Afgelopen nacht werd bekend dat de Gouden Ludo 2015 naar dit spel is gegaan. De winnaar van deze Vlaamse prijs werd tot en met vorig jaar aan de vooravond van de beurs Spel bekendgemaakt. Nu is de beslissing zonder vooraankondiging een kleine twee maanden naar voren gehaald. Deze aanpassing is helaas niet zorgvuldig uitgevoerd, waardoor de bekendmaking van de genomineerden het moest doen met de publicatie van een afbeelding in een stil hoekje van het forum van Bordspelmania. De overige genomineerden waren Aquasphere van Quined Games, Concept van Repos Production en Qwirkle van 999 Games.

Commentaar: ik vind de nominatie van Qwirkle opmerkelijk, aangezien dit spel al eerder in een Nederlandstalige versie verkrijgbaar was. Dit plekje hadden ze wat mij betreft aan Marco Polo moeten geven, een lekkernij waar je in 2015 niet omheen kunt.

In de derde week van september blijkt Colt Express ook al de Italiaanse spel van het jaar verkiezing Gioco dell’Anno 2015 te hebben gewonnen.

Meer informatie: