Michel Baudoin’s Robot X

robot-x-boxDe Nederlandse spelauteur Michel Baudoin heeft het kaartspel Robot X bedacht, dat op Spiel 2015 wordt uitgebracht door de Poolse uitgever G3 (stand 1F-139). In Robot X bouw je een huishoudrobot. Jouw doel is om de meest waardevolle robot te construeren. Tegelijkertijd wil je jouw medespelers niet de kans geven om hun plannen goed uit te voeren.

Iedere speler start met zeven kaarten. Deze bevatten robotonderdelen, speciale acties en soms hogere geldwaarden. De achterkanten van de kaarten hebben allemaal een geldwaarde van 100. Op het midden van de tafel liggen drie stapels met verschillende bonuskaarten.

robot-x-kaarten

Tijdens jouw beurt voer je één van de volgende vier acties uit:

  • een kaart veilen. De hoogste bieder krijgt dit robotonderdeel;
  • een kaart in je bank plaatsen. Deze kan later met de waarde 100 worden gebruikt bij een bod in een veiling;
  • een bonuskaart kopen;
  • een speciale actiekaart spelen.

Wanneer iemand een complete robot heeft weten te bouwen, eindigt het spel. Dan krijg je winstpunten voor robotonderdelen en voor bonuskaarten. De speler met de meeste punten wint. Doordat er geboden moet worden op de onderdelen en door de speciale actiekaarten, is dit spel ruim voorzien van interactie.

Meer informatie: