International Gamers Awards – winnaars 2015

De winnaars van de International Gamers Awards 2015 zijn vandaag bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een team met spellenkenners uit tal van landen, waaronder de Nederlanders Ronald Hoekstra en Han Heidema. De prijzen worden op vrijdagmiddag 9 oktober om 12.30 uur uitgereikt tijdens de internationale spellenbeurs Spiel 2015 (locatie: BGG-stand 7D-106).

De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is het bordspel Marco Polo van Daniele Tascini en Simone Luciani, uitgegeven door Hans im Glück en 999 Games. De spelers treden in de voetsporen van Marco Polo. Iedere speler probeert in vijf rondes met het vervullen van handelscontracten en het bezoeken van steden winstpunten te verzamelen. In bezochte steden kan een speler de bijbehorende privileges gebruiken. Hij moet zich daarnaast richten op zijn doelen voor de eindtelling. Dobbelstenen zijn de werkers in dit spel. De verschillende personages geven iedere speler zijn eigen uitgangspositie.

IGA-2015-winnaars

De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is Wir sind das Volk! van Peer Sylvester en Richard Sivél, uitgegeven door Histogame. In dit spel staat de geschiedenis van Duitsland tijdens de Koude Oorlog centraal. De ene speler speelt Oost-Duitsland, de andere West-Duitsland. Het spelsysteem is kaartgestuurd. Je streeft naar economische groei, een hogere levensstandaard en internationale prestige. Historische gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Een opstandige bevolking doet dat zeker.

Commentaar: na het succes van 2014 regent het in september 2015 opnieuw belangrijke spellenprijzen voor Hans im Glück. Ik vind Marco Polo een uitstekend spel, dat wat mij betreft nog wel een tijdje in spellenprijzen mag blijven grossieren. Wir sind das Volk! ken ik niet goed genoeg voor een oordeel. Dit is met name te danken aan de medegenomineerden Star Realms en Patchwork.

Meer informatie: