Star Wars Galaxy Rebellion bij Ravensburger

Ravensburger Nederland heeft onlangs Reiner Knizia’s dobbelspel Star Wars Galaxy Rebellion uitgeleverd. Op zes planeten ga je dobbelduels aan. Uiteraard speelt het laatste dobbelduel zich af op een Death Star. Op iedere planeet vind je meerdere rijen met symbolen van het imperium. Iedere speler moet in zijn beurt minstens twee van deze symbolen weten te dobbelen en met de rebellenfiches afdekken. Wie daarbij het laatste vrije veld van een rij symbolen afdekt, krijgt de afgebeelde winstpunten en/of een bondgenoot. Met een bondgenoot mag je bijvoorbeeld symbolen afdekken of opnieuw gooien jij mag. Elke bondgenoot is één keer inzetbaar.

star-wars-galaxy-rebellion-totaal

De actieve speler gooit met vier stenen. Je mag vervolgens één, geen of meerdere dobbelstenen op willekeurige vrije velden van de symbolenrijen leggen. Heb je na je eerste worp nog dobbelstenen over, dan mag je met de overgebleven stenen een tweede keer gooien. Nadat je alle gewenste stenen hebt afgelegd, vervang je de stenen op de velden door rebellenfiches. Bij mislukte worpen nemen Darth Vader of Palpatine jou tijdelijk dobbelstenen af.

Star Wars Galaxy Rebellion is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een adviesprijs van ong. 35 euro. Deze meertalige editie bevat ook Nederlandstalige spelregels, die ook als download op de Ravensburger website zijn te vinden.

Meer informatie: