Schetenjacht, nieuw van Goliath

schetenjachtGoliath presenteert deze maand het nieuwe familiespel Schetenjacht. Schetenjacht bestaat onder meer uit een speelbord, vier scheetkussens met lampjes, vier neuzen, de vader speelfiguur en vier speelstukken. Iedere speler pakt een neus, een speelstuk en een scheetkussen met lampje dat ze voor de anderen verborgen houden. Als het lampje van jouw scheetkussen gaat branden, druk je erop. Zo laat de vaderfiguur een scheet. Alle spelers moeten raden wie de schetenveroorzaker is en wijzen met hun neus naar wie volgens hen de dader is. De schetenlater, die uiteraard bluft, een pokerface opzet en zo een ander verdacht probeert te maken, mag zijn of haar speelstuk net zoveel stappen vooruit zetten als het aantal spelers dat voor de gek is gehouden. Wie het wel goed heeft geraden, mag zelf één stap vooruit. Zo gaat het ronde voor ronde verder. De eerste speler die het eindpunt bereikt, is de winnaar.

Schetenjacht is geschikt voor drie tot vier bluffende rufters vanaf vijf jaar en heeft een adviesprijs van 29,99 euro (batterijen niet inbegrepen). Schetenjacht is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015.

Meer informatie: