Klabats, nieuw van Goliath

klabatsUitgeverij Goliath presenteert deze maand het nieuwe gezelschapsspel Klabats. Klabats bestaat onder meer uit een scharnierend speelbord, twee armlockers, vijfhonderd vragen en vier pennen met uitwisbare inkt. Plaats het speelbord midden op de tafel. Iedere speler heeft een opklaparm voor zich en een pen in zijn hand. De eerste speler is de lezer, draait aan de pijl, pakt een kaart en leest de vraag voor bij de kleur die de pijl aanwijst. De andere spelers schrijven zo snel mogelijk hun antwoord op de opklaparm – pas op voor strikvragen! – en laten hem dan los. Vervolgens trekken de spelers de opklaparmen een voor een terug om te kijken wie als eerst het goede antwoord gaf. Die speler krijgt een punt en mag de kaart houden. Wis daarna de antwoorden, de volgende speler is de lezer en pakt een nieuwe kaart. Wie als eerste tien punten haalt, is de winnaar.

Klabats is geschikt voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar en heeft een adviesprijs van 19,99 euro.

Meer informatie: