Marco Polo wint de Deutsche Spiele Preis 2015

dsp2015-logoVanmorgen is de uitslag van de Deutsche Spiele Preis 2015 bekendgemaakt. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs. Het bordspel AUF DEN SPUREN VON MARCO POLO van Daniele Tascini en Simone Luciani heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept. Dit uitmuntende worker placement spel wordt in Nederland uitgegeven door 999 Games, de Duitse uitgever is Hans im Glück.

De volledige top 10 van 2015:

  1. MARCO POLO van Daniele Tascini en Simone Luciani (Hans im Glück)
  2. ORLÉANS van Reiner Stockhausen (dlp games)
  3. COLT EXPRESS van Christophe Raimbault (Ludonaute)
  4. MURANO van Inka en Markus Brand (Lookout)
  5. ARLER ERDE van Uwe Rosenberg (Feuerland)
  6. FIVE TRIBES van Bruno Cathala (Days of Wonder)
  7. CACAO van Phil Walker-Harding (ABACUSSPIELE)
  8. MACHI KORO van Masao Suganuma (Kosmos Verlag)
  9. AQUASPHERE van Stefan Feld (Hall Games und Pegasus Spiele)
  10. PATCHWORK van Uwe Rosenberg (Lookout)

De winnaar van de Deutsche Kinderspiele Preis 2015 is SPINDERELLA van Roberto Fraga (Zoch Verlag).

De winnaar van de Deutsche Spiele Preis voor het spel met de beste spelregels – de Goldenen Feder 2015, Wanderpreis der Stadt Essen – is DIE ALCHEMISTEN van Matius Kotry (Heidelberger Spieleverlag). De winnaar van deze prijs wordt door een jury gekozen. De ervaren Nederlandse recensent Richard van Vugt is een van de juryleden.

De prijzen worden op 7 oktober uitgereikt tijdens een feestavond in het kader van Spiel 2015. Het team van Bordspeler.nl is hiervoor uitgenodigd en doet t.z.t. verslag van deze prijsuitreiking.

Commentaar: ik ben zeer te spreken over deze uitslag. Marco Polo is mijn favoriet van de afgelopen jaargang. Het geslaagde actiemechanisme met de dobbelstenen, de worsteling met schaarste, de verschillende personages en de grote variatie aan stadsacties, ik lust er wel pap van. Over het bekroonde kinderspel heb ik normaal niet zoveel te melden, maar dit kostelijke loop- en pestspel met het grappige spinnenmechanisme is bij mijn jonge medespelertjes en ondergetekende goed aangekomen. Over de gouden pluim heb ik dit jaar geen mening, ik heb die spelregels namelijk niet gelezen.

Meer informatie: