Treefrog Games kapt ermee

treefrog-2015Anderhalve week geleden stuurde spelauteur Martin Wallace onder (een inmiddels opgeheven) embargo het bericht dat zijn uitgeverij Treefrog Games in de loop van 2016 de activiteiten zal staken. De belangrijkste redenen zijn de uitdaging om de uitgeverij vanuit Nieuw-Zeeland te leiden, moeite met de adequate promotie van de spellen en de bijna structurele worsteling met productieproblemen. Dit heeft geleid tot de in mijn ogen verstandige beslissing om zich te concentreren op hetgeen Martin het beste kan, spellen ontwerpen. In de eerste helft van 2016 verschijnt er nog één nieuwe titel bij Treefrog Games, A Handful of Stars. Er zitten verder nog twee ernstig vertraagde projecten in de pijpleiding: Ships en Moongha Invaders.

Het onlangs aangekondigde Kickstarterproject voor de nieuwe ‘Eagle Gryphon Games kan de pot op editie’ van Brass wordt niet door Treefrog Games gelanceerd. Men is in gesprek met een andere uitgever.

Meer informatie: