Ticket to Ride Map Collection 5 – United Kingdom

TTR-UK-boxOp de beurs Spiel 2015 wordt een nieuwe uitbreiding van Ticket to Ride gelanceerd. Ticket to Ride United Kingdom is het vijfde deel van de Ticket to Ride Map Collection. Deze set bevat twee kaarten op een dubbelzijdig speelbord. De uitbreiding is speelbaar met de treintjes uit Ticket to Ride of Ticket to Ride Europe. De uitbreiding is meertalig uitgevoerd, waaronder Nederlands. De Belgische tak van Asmodee is de distributeur voor de Benelux en bedient onze zuiderburen rechtstreeks. Selecta verspreidt dit spel namens hen in Nederland.

De United Kingdom kaart is bedoeld voor 2-4 spelers. Hierbij hoort een nieuw deck met treinkaarten, inclusief extra locomotieven. Er zijn verder 47 technologiekaarten, zoals een mechanische stoker of een thermocompressor, waarmee de spelers hun treinen kunnen verbeteren. Met snellere treinen kunnen ze langere routes claimen.

De Pennsylvania kaart is bedoeld voor 2-5 spelers. Hierbij horen 60 aandelenkaarten van de belangrijkste spoorwegmaatschappijen van deze staat. Wanneer je een route claimt, kun je investeren in een maatschappij. De meerderheid van de aandelen in de maatschappijen levert aan het einde van het spel bonuspunten op.

Meer informatie: