Nederlandstalige versie van Cacao

cacao-nl-box999 Games heeft deze week het nieuwe legspel Cacao uitgeleverd. Bij Cacao heeft iedere speler een eigen stapel met arbeidertegels, met een variërend aantal arbeiders aan de verschillende zijden van de tegel. Het speelveld start met twee jungletegels, een cacaotegel en een kleine markt. Deze raken elkaar op de hoekpunten, omdat jungletegels nooit naast elkaar mogen liggen. Dezelfde beperking geldt voor arbeiders. De resterende jungletegels vormen een trekstapel, waarnaast twee tegels als open aanbod klaarliggen. De actieve speler legt één van zijn drie arbeidertegels in de gewenste positie naast een jungletegel. Wanneer twee arbeiders naast een open gat liggen, vul je dit gat met een van de open jungletegels. Daarna activeer je de arbeiders die deze beurt naast jungletegel(s) kwamen te liggen. Met deze acties kun je cacaobonen oogsten, cacao verkopen, goud winnen, je waterdrager naar een betere positie op zijn spoor verplaatsen of zonnestenen verzamelen waarmee je een tweede arbeiderstegel op een mooie locatie mag leggen. De speler met het meeste geld wint het spel. Het tijdens het spel verzamelde bedrag kun je aan het einde verhogen met niet gebruikte zonnestenen, met de waterdrager en door de (op een na) meeste arbeiders naast tempeltegels te bezitten.

cacao-speelveld

Cacao is geschikt voor 2-4 spelers en vermeldt een speelduur van ong. 45 minuten.

Meer informatie: