De najaarsreleases van Amigo

De Duitse uitgever Amigo heeft vandaag zijn nieuwe spellen voor het najaar gepresenteerd. Deze spellen worden op Spiel 2015 gepresenteerd, maar zullen in de weken voor de beurs al in de Duitse (web)winkels opduiken.

 • 3_sind_eine_zu_viel!Bij het kaartspel 3 sind eine zu viel! moeten de spelers om de beurt een van hun getalkaarten afleggen in de op tafel liggende rijen. Elke kaart landt op een voorgeschreven plek. Leg je de vijfde kaart in een rij af, dan moet je afhankelijk van de positie 1-3 kaarten terugpakken en per kleur gesorteerd op scorestapels leggen. Zolang je 1 of 2 kaarten per kleur verzamelt, verdien je pluspunten, de derde kaart levert strafpunten op.
 • Die_Portale_von_MoltharBij het kaartspel Die Portale von Molthar verzamelen de spelers parelkaarten, waarmee ze hun karakterkaarten kunnen activeren. Een geactiveerd karakter levert je speciale vaardigheden en winstpunten op. Je hebt elke beurt drie acties om parels te verzamelen, het aanbod te vervangen, een karakter in te huren of een karakter te activeren.
 • Karma is een nieuw spel van de auteur van SET. De actieve speler speelt één karmakaart of een of meer handkaarten met dezelfde waarde. De waarde van de handkaarten moet hoger zijn dan de bovenste kaart van de aflegstapel. Met een karmakaart kun je een speciale actie uitvoeren, zoals de bovenste kaart van de aflegstapel vervangen door de onderste. Wanneer je geen kaart kunt of wilt spelen, moet je de aflegstapel nemen.
 • Elfenland_de_luxeElfenland de luxe is het Spiel des Jahres van 1998 met allerlei extraatjes. Oude bekenden zijn het bordspel zelf en de uitbreidingen Elfengold en Elfenzauberer. Nieuw is de variant Elfensea, met een nieuw speelbord, transportmiddelen en bonusfiches, die je kunt inwisselen voor kaarten, transportmiddelen of winstpunten. Ik neem aan dat de inhoud van deze luxe set gelijk is aan de door 999 Games aangekondigde Elfenland Big Box.
 • De Speed Cups Fan-Edition is het product van een door een Nederlander gewonnen wereldwijde wedstrijd, waarbij nieuwe opdrachtkaartjes voor het reactiespel Speed Cups moesten worden getekend. De winnende plaatjes zijn verdeeld over zes boosters met elk vijf kaarten. Volgens het persbericht is Speed Cups inmiddels meer dan 250.000 keer over de toonbank gegaan.
 • GipfelsturmerGipfelstürmer is een dobbelspel van Friedemann Friese. Iedere speler probeert met zijn twee van zijn vijf steenbokken als eerste de bergtop te bereiken. De actieve speler dobbelt drie keer. Daarna controleert hij of zijn dobbelresultaat hem toestaat om met een steenbok naar boven te springen. Elk pad vereist zijn eigen pokercombinaties. Hoe dichter bij de top, des te moeilijker de worpen. De hoge paden zijn verder zo smal dat er maar één bok mag staan. Land jij op een bezet veld, dan gaat jouw bok één veld omhoog en duw je de tegenstander naar beneden.
 • Kerflip! is een woordspel. De spelers trekken letterstenen uit een zak, gooien deze tegelijk op het bord en draaien ze naar de beste kant. De spelers zoeken tegelijk naar een woord. Heeft iedereen een woord genoemd, worden de woorden afgehandeld in de volgorde waarin ze zijn genoemd. Elke gebruikte letter is de eerste keer 10 punten waard, maar wordt daarna naar de kant gedraaid die nog maar 5 punten oplevert. Met cijfers kun je bonuskaarten verdienen.
 • Romisch_PokernBij het dobbelspel Römisch Pokern gooit de actieve speler eerst één dobbelsteen met Romeinse cijfersymbolen. Na elke worp beslis je of je doorgaat of niet. Beëindig je jouw beurt met een geldig Romeins getal, dan noteer je dit getal in de gewenste rij van jouw kolom op het scoreblok. Let wel, in de zeven rijen moeten de getallen oplopen. Na een mislukte worp is je beurt voorbij, maar met een actiekaart kun je het resultaat alsnog manipuleren.
 • Der kleine Rabe Socke – Das große Rennen is een kinderspel van Michael Schacht. De spelertjes racen al dobbelend met hun vijf racewagens door een bos. De cijfersteen bepaalt hoe ver je beweegt. Met de actiesteen kun je hindernissen verplaatsen of de bocht afsnijden.
 • SarkophagBij het kaartspel Sarkophag start je met 10 handkaarten en speel je elke ronde één kaart. Wie de tweede kaart van een ronde speelt, bepaalt of de waarde van de volgende kaarten hoger of lager moet zijn. Wie de hoogste of laagste kaart van de ronde heeft gespeeld, wint de slag. Kan een speler niet bedienen, dan moet hij de slag nemen. Na tien rondes tellen de spelers de mummiekoppen in hun verzamelde slagen. De speler met de minste mummies wint.
 • Privacy Quickie bevat 300 nieuwe vragen voor het partyspel Privacy.

Meer informatie: