Zomer bij 999 Games

De jubilerende uitgever 999 Games kent geen zomerreces. Terwijl de rest van Nederland vakantie viert, blijven de nieuwe spellen in Almere van de lopende band rollen.

dominion-avonturenMedio juli verscheen al de Dominion uitbreiding Avonturen. Deze set bevat 400 kaarten, 6 tableaus en 60 fiches. Er worden 30 nieuwe koninkrijkkaarten geïntroduceerd, waaronder een aantal ‘duurzame’ die ook in volgende beurten actief zijn. Verder zijn er reservekaarten (die spelers voor later kunnen bewaren) en gebeurteniskaarten (waarmee ze andere zaken kunnen kopen, zoals fiches die de effecten van kaarten wijzigen).

afzakhamsterDeze week is het tijd voor Afzakker en Hamsteren. Eerstgenoemde is de Nederlandse editie van een kaartspel van Leo Colovoni uit 1998. Het deck bestaat uit kaarten met een waarde van 3-7. Iedere speler heeft een eigen trekstapel en drie handkaarten. Elke beurt speel je 1-3 kaarten. Elke kaart landt op een aflegstapel van zijn eigen waarde. Wanneer je een derde 3, een vierde 4 enzovoort aflegt, verhuist deze aflegstapel naar jouw scorestapel. Hamsteren is de Nederlandse editie van Hamsterbacke. De actieve speler pakt een rij kaarten of speelt een set kaarten. Heeft een medespeler al een kleur hamsters liggen, dan mag je die niet spelen. Speel je een set, dan verliest de speler met de meeste handkaarten een paar kaarten. Je probeert gaandeweg mooie sets te verzamelen.

Pick-a-DogIn augustus verschijnt het zoekspelletje Pick-a-Dog. De spelers krijgen allemaal een startkaart en zoeken tegelijk naar kaarten die hoogstens één verschil tonen met de kaart die bovenop hun stapel ligt. Zo zijn er kleine en grote honden, honden met 1 of 2 poten en honden met of zonder popcorn. Denkt een speler dat er geen kaart meer ligt die hij kan pakken, dan roept hij “Stop!”. Iedere speler die een correcte stapel heeft, mag deze als punten houden. Wie een fout maakt, is zijn hele stapel kwijt. 999 Games geeft ook het zusterspel Pick-a-Pig uit, waardoor je kaartjes kunt combineren.

cupking-boxAugustus is ook de releasemaand voor Stefan Dorra’s Cup King, de gepimpte heruitgave van Alles im Eimer. Je bouwt met gekleurde cups jouw eigen driedimensionale piramide. Je speelt een of meer kaarten in één kleur om je linker- of rechterbuurman aan te vallen. Hij moet ter verdediging kaarten van dezelfde kleur met een hogere waarde spelen. Lukt hem dat, dan verlegt hij de aanval naar zijn buurman. Wie zich niet kan verdedigen, moet een cup uit zijn piramide tikken met alle gevolgen van dien. Is jouw piramide volledig ingestort, dan wint de speler die de meeste cups over heeft.

terra-boxIn september wordt Friedemann Friese’s educatieve wedspel Terra verwacht. In dit spel beantwoord je niet alleen vragen, maar kun je ook wedden op de juistheid van de antwoorden. Heb je het helemaal goed, dan verdien je de maximale punten. Kom je aardig in de buurt, dan tik je nog steeds wat punten binnen. Zit je er echt naast, dan ben je jouw wedsteen tijdelijk kwijt.

Meer informatie: