Spiel des Jahres 2015: COLT EXPRESS

spieldesjahresDe Jury Spiel des Jahres heeft vandaag de winnaar van het Spiel des Jahres van 2015 bekendgemaakt. De gelukkige winnaar van 2015 is het driedimensionale bordspel COLT EXPRESS. Dit bordspel is ontworpen door Christophe Raimbault en wordt uitgegeven door Ludonaute (distributie: Asmodee). De andere genomineerden waren The GAME en Machi Koro. Colt Express werd afgelopen voorjaar al uitgeroepen tot Spel van het Jaar in Frankrijk.

colt-express-boxBij Colt Express speel je een treinrover in het ‘wilde westen’. Het speelveld is een driedimensionale trein. De spelers spelen hun actiekaarten op een centrale stapel, die daarna in de gespeelde volgorde worden afgewikkeld. Vervolgens is het hopen dat jouw mooie plan ook in zijn executie overeind blijft. Tijdens het springen van wagon naar wagon, knokken, schieten, beroven en de marshal ontwijken kan er van alles misgaan.

Commentaar: ik kan me in deze winnaar vinden. Colt Express biedt een leuke mix van bluffen, gokken en programmeren, in een schitterende uitvoering. Deze wint het op uitvoering en uitstraling van het leuke kaartspel The GAME. Machi Koro was in mijn ogen sowieso geen serieuze kandidaat.

Meer informatie: