Pandemic Legacy seizoen 1

Vandaag ontving ik van Enigma Distribution de volgende nieuwsbrief over seizoen 1 van de Nederlandse editie van Pandemic Legacy.

pandemic-legacy-boxOp 8 oktober vindt tijdens Spiel in Essen de wereldwijde release plaats van Pandemic Legacy. Pandemic Legacy is het geheel nieuwe en langverwachte spel in de populaire Pandemic reeks. Het stand-alone spel is bedacht door Matt Leacock (Pandemic) en Rob Daviau (Risk Legacy). In Pandemic Legacy neem je elementen mee van het ene spel naar het volgende. Beslissingen die de spelers in spel 1 maken, hebben daardoor invloed op spel 2, 3, en elk spel daarna dat met dit exemplaar van het spel gespeeld wordt. Iedere groep maakt andere beslissingen en beleeft daardoor het spel op een andere manier. Zo ontstaat voor elke groep spelers een uniek spel. Pandemic Legacy wordt op de markt gebracht in zowel een blauwe als een rode versie van de speeldoos. De inhoud van beide versies is gelijk.

pandemic-legacy-banner

Hoewel de basisprincipes van het spel overeenkomsten vertoont met die van Pandemic, zijn er vanaf het begin duidelijke verschillen:

  • Paniekniveau: iedere stad heeft een paniekniveauveld waarop je het paniekniveau kunt markeren. Hoe meer uitbraken er in een stad plaatsvinden, hoe moeilijker het wordt om de stad binnen te komen.
  • Legacy-stapel: op sommige kaarten in de Legacy-stapel staat een STOP-symbool afgebeeld om te voorkomen dat de voortgang van het spel verraden wordt. De bovenste kaart geeft aan wanneer de spelers nieuwe kaarten mogen trekken. De spelers blijven vervolgens kaarten trekken tot er een nieuw STOP-symbool verschijnt.
  • Karakterkaarten: hoewel Legacy bekende karakterkaarten bevat, hebben ze meer eigenschappen dan in de oorspronkelijke Pandemic. Zo kun je je karakter een naam geven, kunnen ze relaties met elkaar hebben, een upgrade krijgen en zelfs gewond raken.

Er staan spelers tal van andere verrassingen te wachten, maar daarover kunnen we nu nog niets verklappen!

Bron: nieuwsbrief Enigma Distribution.