White Goblin Games ziet ze vliegen

sugar-gliders-boxWhite Goblin Games meldt dat er vanaf maandag een nieuw spel in de winkels ligt. Sugar Gliders is een ontwerp van Néstor Romeral Andrés. Deze Spaanse spelauteur heeft een wagonlading abstracte denkspellen op zijn naam staan, die nagenoeg allen zijn uitgebracht door zijn eigen uitgeverij nestorgames. Ook Sugar Gliders is eerst door nestorgames uitgebracht. White Goblin Games komt nu met een prachtig uitgevoerde heruitgave in meerdere talen. Een sugar glider is een suikereekhoorn, een Australisch buideldier dat in staat is tot zweefvluchten.

Het spel is geschikt voor 2-4 spelers. Met twee spelers gebruik je het speelveld op de achterzijde van het bord. Dit speelveld is, op het centrale veld na, gevuld met voedseltegels met de waarde 1-5. De waarde bepaalt bewegingspunten en winstpunten. Iedere speler heeft een houten speelstuk, dat het spel begint op een tegel met de waarde 1.

sugar-gliders-bord

De actieve speler mag in een rechte, onbezette lijn springen of hij mag rusten. Wanneer hij vanaf een tegel springt, bepaalt de waarde van de tegel hoe ver. Je voegt de tegel toe aan jouw scorestapel. Spring je van een leeg veld, dan moet je een tegel van jouw scorestapel afleggen en conform de waarde van deze tegel springen. Een sprong vanaf het centrale veld kost je ook een tegel, maar jij bepaalt waar jouw speelstuk landt. Dan word je niet gehinderd door rechte lijnen en in de weg staande speelstukken. Wanneer je op een veld met een tegel rust, dan leg je deze tegel op je scorestapel. Je kunt ook op een leeg veld rusten, maar dan sla je in feite een beurt over.

Het spel is voorbij wanneer alle spelers op rij hebben gerust of wanneer alle tegels van het speelbord zijn genomen. De waarde van de tegels in de scorestapels bepaalt de winnaar.

Meer informatie: