Winnaars 2015 Origins Awards

origins-award-winnaarDe winnaars van de Origins Awards zijn dit weekend bekendgemaakt tijdens de Origins Game Fair in Columbus, Ohio. Deze in de jaren ’70 gestarte Amerikaanse spellenprijs verdeelt zijn genomineerden in allerlei categorieën. Ik beperk me tot vier voor mijn bezoekers interessante categorieën.

  • Beste bordspel: Sheriff of Nottingham van Arcane Wonders. Ik vind het knap dat dit stompzinnige surrogaatrollenspelletje voor beginnende smokkelaars tot het beste bordspel is uitgeroepen. Sheriff of Nottingham is voor mij boven alles een winnaar in de categorie ‘een keer en nooit weer’. De publieksprijs ging in deze categorie naar Dead of Winter: A Crossroads Game van Plaid Hat Games.
  • Beste kaartspel: het excellente Splendor van Space Cowboys. De publieksprijs ging naar een andere persoonlijke favoriet, Star Realms van White Wizard Games.
  • Beste familie-, party- of kinderspel: The Hare and the Tortoise van Iello.
  • Beste historische bordspel: Heroes of Normandie van Iello.

Meer informatie: