Spinderella Kinderspiel des Jahres 2015

Spinderella is vandaag in Hamburg gekroond tot het Duitse Kinderspiel des Jahres van 2015. Het spel is ontworpen door de Franse spelauteur Roberto Fraga en wordt uitgegeven door Zoch.

spinderella-kinderspiel-2015

In dit driedimensionale bordspel voor kinderen vanaf zes jaar hangt een magnetische spin boven een bospad vol mieren. Deze spin beweegt met hulp van twee soortgenoten aan de bovenzijde van het bord. De spelertjes proberen hun mieren veilig naar het einde van het pad te krijgen. Ondertussen gebruiken ze de spin om de mieren van medespelers te vangen. Laatstgenoemden kunnen de spin ontwijken door zich te verstoppen onder een stuk boomschors. De spelertjes moeten elke beurt beslissen wat ze verplaatsen: de spinnen, hun mieren of het stuk boomschors.

Volgens de jury heeft auteur Roberto Fraga het klassieke loopspel van een nieuwe laag voorzien. De loerende spin boven het pad zorgt voor permanente spanning. Plaag ik mijn medespelers of breng ik mijn mieren in veiligheid? Het prachtige materiaal is ondergeschikt aan het pakkende spelprincipe; het is volgens de jury geen gimmick.

De overige genomineerden waren Push a Monster van Wolfgang Dirscherl en Manfred Reindl (uitgever: Queen Games) en Schatz-Rabatz van Karin Hetling (uitgever: Noris).

Meer informatie: