Heerlijk Spelen nummer 4

heerlijk-spelen-4De Nederlandse uitgever White Goblin Games heeft deze week het vierde nummer van zijn huisblad Heerlijk Spelen uitgebracht. Op de 36 pagina’s van dit gratis tijdschrift worden tientallen spellen in woord en beeld voorgesteld. Uiteraard krijgen de tophits van deze uitgever daarbij ruime aandacht, maar er wordt ook vooruitgekeken naar de nieuwe spellen die in de loop van het jaar zullen verschijnen. Heerlijk Speelbaar is verkrijgbaar bij de gebruikelijke verkooppunten van White Goblin Games.

  • White Goblin Games start binnenkort de nieuwe spellenlijn ‘Fun & Go’. Meer hierover in een afzonderlijk nieuwsbericht.
  • Deze zomer verschijnt Machi Koro: Metropool, de tweede uitbreiding van Machi Koro. Deze set bevat 15 nieuwe gebouwen, waaronder twee unieke gebouwen die speciaal voor White Goblin Games zijn ontworpen en alleen in deze uitgave zijn te vinden.
  • daxu-boxDaxu is een meerderhedenspel voor twee spelers. Je verzamelt sets kaarten van zes verschillende soorten winkels. Elke ronde worden er verschillende kaarten opengedraaid en kies je of je de kaarten houdt of aan je tegenstander geeft. Waarom zou je ze weggeven? Wanneer jij je teveel op een winkelsoort richt, lopen je klanten weg en krijgt je tegenstander punten.
  • Voor het najaar wordt alvast het volgende kwartet voorgesteld: het kaartspel The Game (coöperatief getalkaarten afleggen zonder getallen te noemen), het tweepersoonsspel Hong (over mystieke Chinese draken), Stefan Dorra’s bordspel Hellas (dit roept herinneringen op aan Kreta) en het al eerder aangekondigde Imperial Settlers.

Meer informatie: