Fun & Go bij White Goblin Games

genius-fun-go-boxWhite Goblin Games start binnenkort een nieuwe spellenlijn met kleine spellen. ‘Fun & Go’ spellen zijn verpakt in een klein doosje. Handig om mee te nemen op reis en snel op tafel te leggen. De meeste spellen in deze reeks zijn gebaseerd op populaire bordspellen. Kenmerkende elementen uit het grote spel zijn vertaald naar een nieuw spel, waardoor je een totaal ander spel speelt, maar het tegelijk herkenbaar is. Dit jaar verschijnen er drie spellen in de Fun & Go lijn.

Men trapt dit voorjaar af met Reiner Knizia’s Genius: Fun & Go, een vlotte variant op het populaire bordspel Genius. In dit spel probeer je als eerste een bepaald aantal tegels van elk van de zes kleuren te verzamelen. Daarbij geldt – net als in het bordspel – dat je elke kleur moet sparen, omdat jouw ‘slechtste’ kleur aan het einde van het spel jouw score bepaalt. In deze variant moet je tegels zoeken die passen bij het aanbod in het midden van de tafel. Trek je een tegel die overeenkomt met het aanbod, dan mag je deze houden. Is de tegel daar nog niet aanwezig, dan gaat de tegel naar midden en is jouw beurt voorbij en ben je de deze beurt verzamelde tegels kwijt.

Meer informatie: