Cultura Playing Cards op Kickstarter

Onlangs is een nieuw Nederlands project op Kickstarter gelanceerd. Cultura Playing Cards bestaat uit een vrolijk pak speelkaarten, geïnspireerd door de verschillende culturen van de wereld. Het ontwerp van de kaarten is volledig uniek, waarbij alle 54 kaarten (2 jokers) een eigen ontwerp hebben gekregen in een retro ontwerpstijl. Elke kleur staat voor een ander land: Schoppen – Italië, Klaver – Verenigde Staten, Ruiten – China en Harten – Nederland. Elke kaartsoort vertegenwoordigt een culturele categorie, zoals dranken, sport, transport enzovoort. De kleurrijke achterkant van de kaarten is opgemaakt in een typisch retro ontwerp.

cultura-playing-cards

Het project heeft ongeveer een kwart van het benodigde bedrag verzameld en heeft dus nog aardig wat ‘backers’ nodig om de drempel voor productie te slechten. Dit is wellicht een mooie gelegenheid om voor een gering bedrag een bijzonder kaartdeck te bemachtigen.

Meer informatie: