10 jaar Quined Games: rokende revolvers

carson-big-boxAls ik het goed heb begrepen, is het worker placement bordspel Carson City de populairste titel van Quined Games. Zo’n spel verdient een hoofdrol bij de viering van de tiende verjaardag van de uitgever. Daar hebben we in spellenland tegenwoordig een hippe term voor, de Big Box. En om het nog hipper te maken, wordt deze Big Box ook nog eens via Kickstarter aan de man gebracht.

De Carson City: Big Box bevat het bordspel van Xavier Georges, de uitbreiding Gold & Guns en de fonkelnieuwe uitbreiding Horses & Heroes. Carson City speelt zich af in een ‘westernstadje’. Daar claimen de spelers grond en bouwen ze huizen, speciale gebouwen en straten. Bouwen is een van de actiemogelijkheden die je met jouw cowboys kunt doen. De acties kies je door cowboys op actievelden te plaatsen. Als meerdere spelers hetzelfde veld bezetten, vindt daar een duel plaats. Je kiest elke ronde ook een van de zeven personagekaarten. Deze personages bieden de spelers tijdens de ronde speciale mogelijkheden. Het spel duurt vier rondes. Tijdens en aan het einde van de rondes verdien je geld en winstpunten. Geld heb je nodig om gebouwen te kopen. Aan het einde van het spel wint degene met de meeste punten.

carson-horsesDe Horses & Heroes uitbreiding voegt nieuwe actiemogelijkheden toe. Je kunt de rodeo bezoeken om extra winstpunten te claimen of paarden gebruiken om speciale acties te ontsluiten. De uitbreiding introduceert drie nieuwe personages. Ten slotte is het nu mogelijk om het spel met zes spelers te spelen, waarbij liefhebbers van de spelerskleur rood hun geluk niet op kunnen.

De Kickstartercampagne voor de Carson City: Big Box start medio juni. Wanneer de campagne een succes is, worden allerlei extraatjes als ‘stretch goals’ toegevoegd. De Horses & Heroes uitbreiding is ook als zelfstandige set via Kickstarter te verkrijgen. Deze doos krijgt nummer 5b in de Masterprint Series.

Meer informatie: