Epoch – Early Inventors op Kickstarter

epoch-boxDe Nederlandse spelauteur Martyn F, winnaar van de International Gamers Awards 2014 met zijn legspel Limes, heeft gisteravond een Kickstarterproject gelanceerd voor zijn nieuwe spel Epoch – Early Inventors. In dit nieuwe spel neemt de auteur je mee naar het begin van de beschaving. Je vertegenwoordigt een primitieve stam, die een aanvankelijk onbekend landschap ontdekt en ontwikkelt. Dit landschap is opgebouwd uit zeskantige tegels. Iedere speler heeft een kamp, waarmee hij naar believen over het ontdekte deel van dit speelveld reist. De locatie van dit kamp bepaalt wat je waar kunt doen. In jouw beurt kun je in een gekozen volgorde één actie uitvoeren, één gebiedstegel opwaarderen en/of een offer aan een heiligdom doen.

Het spel kent een zestal acties, die je alleen kunt uitvoeren op de tegel waar jouw kamp ligt. Met werken win je grondstoffen uit gebiedstegels. De terreinsoort bepaalt hoe gemakkelijk dat gaat. Je betaalt voedsel en gooit dobbelstenen voor de werkkracht waarmee je de grondstoffen betaalt. Met de acties verzamelen en vissen verdien je voedsel. Met jagen schiet je herten, die elk 3 voedsel waard zijn wanneer je ze opeet. Met de actie slachten kun je een hert in nog meer nuttige zaken omzetten. Met de actie ontdekken kun je tegen betaling van voedsel een naburige gedekte tegel opendraaien. Dit levert je 1 winstpunt als bonus op. Het bewegen van jouw kamp is geen actie, dit kun je tegen betaling van voedsel zo vaak doen als je wilt.

epoch-tile-mix

Tegen betaling van een lading grondstoffen kun je één keer per beurt een ontdekte tegel ontwikkelen en daar een hutje plaatsen. Deze tegel levert jou aan het einde punten op en tijdens het spel de afgebeelde voordelen bij acties en meer. Met de laatstgenoemde bonussen vergroot je gaandeweg jouw mogelijkheden. Tegen betaling van 1 winstpunt kun je ook gebruikmaken van de bonussen op de tegels van een medespeler. Tegen inlevering van de vereiste grondstoffen kun je één keer per beurt een offer aan een heiligdom doen. Je legt daar een offerfiche neer en scoort punten aan het einde van het spel.

Het spel duurt drie epochen. Dan worden de tijdens het spel verzamelde punten aangevuld met de punten voor ontwikkelde tegels en offers.

Meer informatie: