Samara van Cwali op Kickstarter

samara-boxCorné van Moorsel, de man achter de Nederlandse uitgever Cwali, heeft deze week een Kickstarterproject gelanceerd voor zijn nieuwe bordspel Samara. Dit spel is bedoeld voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar; de speelduur bedraagt ongeveer 40 minuten.

Het hoofdmechanisme van Samara werkt met een tijdspoor (twee tegels met elk zes maanden erop afgebeeld, om de jaren mee te ‘rouleren’) met daarop de arbeiders van de spelers (maximaal vijf per speler). Het tijdspoor vormt een eenheid met het speelbord, waarop één richting de tijd aangeeft en de andere richting het aantal benodigde arbeiders. Dit simuleert de tijd die jouw arbeiders spenderen aan het opdoen van betere vaardigheden, het bouwen van nieuwe gebouwen of aan het ‘maken’ van nieuwe arbeiders.

samara-tegels

Verschillende gebouwen spelen een speciale rol, zoals het vergroten van de kracht van jouw arbeiders of om van iedere tegenstander een arbeider voor vijf maanden gevangen te zetten. Volgens Corné is Samara ‘eenvoudig te beginnen, maar moeilijk te winnen’.

Corné is een internationaal gewaardeerde spelauteur. Dit Kickstarterproject wordt ongetwijfeld een succes.

Meer informatie: