Imperial Settlers groeit en zinkt

atlanteans-coverDe Poolse uitgever Portal Games heeft vandaag een nieuwe uitbreiding van Imperial Settlers aangekondigd. De Atlanteans haalt de inwoners van Atlantis naar de speelwereld van Imperial Settlers. Ze komen niet met lege handen, maar met technologie. Hiermee kun je de speciale eigenschappen van hun volkkaarten ontsluiten en algemene locaties tot sterke bondgenoten omsmeden. Dit volk zoekt zijn winstpunten niet in het bezit van locaties aan het einde van het spel. Geheel in stijl met de legende verdwijnen deze gebouwen aan het einde namelijk onder de golven. De andere volken missen weliswaar de kennis om Atlantische technologie te gebruiken, maar er zijn toch een paar gebouwen waarmee de andere volken kunnen profiteren van technologie. Spelauteur Ignacy Trzewiczek heeft dit nieuwe volk bewust zo ontworpen dat het anders speelt dan het kwartet uit het basisspel.

White Goblin Games komt dit najaar met de Nederlandstalige editie van Imperial Settlers. Bij een succesvolle release in de Benelux worden de uitbreidingen ook vertaald.

Meer informatie: