999 Games boert op Mallorca

la-granja-box999 Games levert vanaf vandaag het nieuwe expertspel La Granja uit aan de speciaalzaken. La Granja is een bordspel voor 1-4 spelers, dat zich afspeelt op het eiland Mallorca. Iedere speler beheert op zijn eigen bordje een aanvankelijk kleine boerderij, die in zes rondes uitgroeit tot een groot landgoed met een productief landbouwbedrijf. Er is ook een centraal speelbord met marktkramen en ambachtsgebouwen. De motor van het spel is een stapel met 66 boerderijkaarten, waarmee je op verschillende manieren jouw boerderij kunt uitbouwen: als een akker voor de teelt van olijven, graan en druiven; als een marktkar waarmee je goederen aan de markt levert; als een erfuitbreiding; of als een hulpje met speciale vaardigheden.

la-granja-speelbord

Een ronde bestaat uit vier fasen. In de eerste fase speelt iedere speler één boerderijkaart, ontvangt hij zijn persoonlijke inkomsten, neemt hij nieuwe gewassen en een biggetje en mag hij een daktegel kopen, die bepaalde voordelen oplevert. In de tweede fase gooit de startspeler een handvol dobbelstenen en wijst deze toe aan de opbrengstvelden op het centrale speelbord. Iedere speler neemt in volgorde één steen en voert de desbetreffende actie uit. Dit doen ze vervolgens nogmaals, waarna één steen resteert die iedereen ook nog eens mag uitvoeren. De acties genereren opbrengsten in alle soorten en maten. In de derde fase leveren de spelers met hun ezels goederen aan de ambachtsgebouwen en/of de marktkarren, voor winstpunten en andere voordelen. In de vierde fase worden nog meer winstpunten uitgedeeld.

Het regelboekje bevat een solitaire variant, die je kunt gebruiken voor een kennismaking met het spelsysteem.

Meer informatie: