Rattle, Battle, Grab the Loot

rattle-battle-coverDe Poolse uitgever Portal Games komt deze zomer met Rattle, Battle, Grab the Loot, een bordspel van Ignacy Trzewiczek in een piratensetting. De spelers leveren elke ronde zeegevechten, waarbij ze zoveel mogelijk buit proberen te verdienen. Een van de spelers neemt de dobbelstenen van alle spelers, schudt ze en gooit ze in de doos. Niet alleen de gegooide symbolen, maar ook de plaats waar ze landen, bepalen de uitkomst van het gevecht en de buit. De spelers keren tussen de gevechten door terug naar de haven, waar ze hun schepen verbeteren, bemanningsleden werven en hun buit overhandigen aan de piratenkoning, wat ze winstpunten oplevert. Het spelmateriaal bevat tientallen kartonnen onderdelen voor de schepen, zodat de liefhebbers van ‘pimp your ship’ volop aan hun trekken komen.

Rattle, Battle, Grab the Loot is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar en duurt 45-90 minuten. Het spelmateriaal bestaat uit 38 speciale dobbelstenen, 5 kartonnen schepen, meer dan 50 scheepsonderdelen, meer dan 20 bemanningsleden, 2 scenariodecks, 35 munten, 64 buitfiches en een regelboek. Het spel wordt in juli te water gelaten op Gen Con 2015, voor een adviesprijs van $60. De rest van de wereld volgt in augustus. Waaronder Nederland? De witte Goblins mogen het zeggen.

Meer informatie: