Imperial Settlers bij White Goblin Games

imperial-settlers-nl-boxWhite Goblin Games heeft alweer een interessante buitenlandse licentie op de kop getikt. Komend najaar komen de Goblins met de Nederlandstalige editie van Imperial Settlers, het innovatieve ontwikkelingsspel voor 1-4 spelers dat vorig najaar door de Poolse uitgever Portal Games is uitgebracht. Deze Nederlandstalige editie wordt in de Benelux verspreid. Op de grote najaarsbeurzen wordt het spel volop gedemonstreerd.

In Imperial Settlers vertegenwoordigen de spelers één van de vier volkeren in het spel: Romeinen, Barbaren, Egyptenaren of Japanners. Elk volk start met een klein gebied en probeert vervolgens om de grenzen van zijn rijk uit te breiden. Daartoe bouw je allerlei gebouwen en sluit je handelsverdragen om jouw economie te versterken. Veronachtzaam de verdediging van je grenzen niet, want je tegenstanders deinzen er niet voor terug om jouw gebouwen met de grond gelijk te maken.

imperial-settlers-collage

In Imperial Settlers kun je jouw speelkaarten op verschillende manieren gebruiken. De spelers verzamelen hun kaarten niet alleen vanuit een gezamenlijke voorraad, elk volk heeft ook een eigen trekstapel met speciale volkskaarten. Je kunt jouw handkaarten spelen als gebouw (wat nieuwe actiemogelijkheden ontsluit), als handelsverdrag (wat elke ronde een bonus oplevert) of afleggen als plunderbuit (om direct meerdere goederen te ontvangen). Een flexibel gebruik van je handkaarten, gedegen resourcemanagement, bereidheid tot het uitdelen van plaagstoten en het geschikt combineren van de voordelen van je verschillende gebouwen, je hebt het allemaal nodig om jouw volk naar de winst te leiden. Ik vind Imperial Settlers een erg leuk en uitdagend ontwikkelingsspel, dat vooral met twee spelers zeer goed voor de dag komt.

Gezien de grote internationale belangstelling en de positieve reacties op het spel, werkt de originele Poolse uitgever Portal Games al aan diverse uitbreidingen, die – bij een succesvolle release in de Benelux – ook beschikbaar zullen komen voor het Nederlandse taalgebied.

Meer informatie: