International TableTop Day 2015

tabletopdayInternational TableTop Day is drie jaar geleden ontstaan vanuit de populaire spellenshow TableTop. Op een zaterdag in het voorjaar komen wereldwijd op tal van locaties spelers bijeen, om samen spellen te spelen. Vorig jaar werd de dag gevierd met meer dan 3.000 evenementen in 80 landen op 7 continenten. Table Top Day 2015 vindt zaterdag 11 april plaats. Mocht jij zin hebben om ergens een spelletje te gaan spelen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij de volgende evenementen.

Spellenvereniging UCP in Leeuwarden organiseert tussen 13:00 en 01:00 uur een spellendag in Buurthuis Rengerspark aan de Singelstraat 22, 8917 BK in Leeuwarden. Hun vorige spellendag is mij zeer goed bevallen: een sfeervolle zaal, een groot spellenaanbod, leuke mensen en een keur aan zelf gebakken lekkernijen. Een tip voor iedere spelliefhebber in de noordelijke provincies. De entree is gratis. Meer informatie: Spellenvereniging UCP.

hands-boxWhite Goblin Games gebruikt TableTop Day voor de lancering van Hands, een nieuw spel van Chislaine van den Bulk. De speelkaarten tonen allerlei handsymbolen. Iedere speler heeft steeds vijf kaarten, waaruit hij een symbool kiest dat hij met een hand uitbeeldt. Vindt hij een partner onder zijn medespelers, dan mogen beiden de desbetreffende kaart op hun scorestapel leggen. De kaarten met een dubbele hand werken anders. Die eindigen als strafpunt op de scorestapel van de langzaamste na-aper. Bij een tiental winkeliers worden demo’s verzorgd van Hands en andere populaire spellen. Meer informatie: White Goblin Games.

marco-polo-boxnlDe Amsterdamse spellenclub Amsterdice organiseert tussen 10:30 en 17:00 uur een spellendag in Cafe-Restaurant THT aan de IJpromenade 2, 1031 KT in Amsterdam. Daar worden onder meer de nieuwste spellen van 999 Games en White Goblin Games gedemonstreerd, waaronder het uitstekende bordspel Marco Polo. Er is een stand van de Goudse Spellenwinkel, waar je zoveel mogelijk van de gedemonstreerde spellen kunt kopen. De entree is gratis. Meer informatie: Bordspelmania.

Bij spellenclub Roll the Dice in Veldhoven kun je tussen 14.00 en 02.00 uur een reis door de tijd maken met populaire spellen van 999 Games, waarmee je leuke promo’s kunt winnen. De entree is gratis. Meer informatie: Roll the Dice.

Er is nog veel meer te doen in Nederland en Vlaanderen. Op de TableTop Day website vind je een opsomming van de aangemelde evenementen.

Meer informatie: